Testtartásjavítás

A testtartásjavítás egy összesen 8 alkalmas sorozat. Minden alkalommal mással fogunk dolgozni: megtanulunk újra járni és helyesen tartani magunkat.

Az általános csontkovácsolással kezdünk, majd minden alkalommal tovább haladunk a talpaktól egészen a nyakig.

Tudtad, hogy a testtártásjavítás szakmi definíciója a myofasciális manuálterápia? Osteopathia. Innen ered az OsteoWitch neve is.

Azt szeretném, ha mire a végére érünk, sokkal több mindent értenél magaddal kapcsolatban. Szeretném, ha te is tudnád magad korrigálni és néha visszanéznél, hogy pár izmot/ízületet visszasegítsek a helyére.

Hogyan épül fel a 8 alkalmas kezeléssorozat?

I. Általános kezelés/csontkovácsolás

Erről bővebben tudsz tájékozódni, külön alkalomként is megállja a helyét. Ha a sorozat része, akkor itt van lehetőségem alaposabb állapotfelmérésre, tudunk beszélgetni előtte is, közben is. Megnézlek, kérdezgetek ezt-azt, aztán már fekhetsz is a fűthető masszázságyra, aminek a teherbírása 300kg felett van. Végig az ágyon lehetsz, van, aki el is bóbiskol kicsit, semmi baj, belefér. Nem ijesztegetek senkit, nagyon előkészítem a kimozgatásokat és mindig fogod tudni, mi jön. A bizalom nekem is kényes kérdés, nem élek vissza a helyzettel, nincsenek komplexusaim, hogy be kelljen bizonyítanom bármit is, amikor gyakorlatilag kiszolgáltatott vagy.Folyamatosan alkalmazkodom a visszajelzéseidhez. Ez az alapja a további közös munkánknak is.

II. Talpboltozat

Innen indul az igazán fókuszált munka.
Megnézzük a lúdtalpakat, ha vannak és korrigáljuk. Azért írok többesszámban, mert lesz házi feladat.Térdig megyek, egy lábat csinálok egyszerre, az idő felénél innentől lesz séta, amikor össze tudjuk hasonlítani a kezelt és a nem kezelt oldalt. Mi változott, mi a különbség, jobb-e, ugyanolyan, változott-e a súlypont, a "talajfogás" - ugyanúgy rakod-e a lábaidat…

III. Combok

Minden, ami a medencét alulról fogja. A medence a testünk középpontja, el választja az alsó- és a felsőtestet. Viseli a felsőtest súlyát és pozícionálja azt. A fókuszban itt már a medencebillenés lesz, megtapasztalhatod, mi mindenen múlik a derékfájdalom és hányféleképpen lehet javítani rajta. Kicsit belemegyünk már a törzsbe, lehet, hogy jó irányba változik már itt a hasad formája.
De a térdfájdalmad változni fog, az biztos. Hölgyeknél nem fog bezavarni a ciklus, de szeretnék tudni róla.

IV. Has

Minden, ami a medencét felülről fogja.Erre az alkalomra kérlek, ne jóllakottan érkezz. A csípőlapát és a bordakosár közti terület lesz ennek az alkalomnak a témája. Nagyon sok esetben a törzsizmok nem dolgoznak, a helytelen testtartás miatt.
Testtartási mintától függően vagy a derék fáj vagy a hát közepe, vagy, ha más is van, akkor ez is, az is. Ha kiesnek a hasizmok, nagyon dolgoznak a hátizmok, ez sem rövid, sem pedig hosszú távon nem előnyös. Gyakori, hogy emiatt optikailag nagyobb a has, ezt orvosolni fogjuk. Beach Body Projekt lesz, ígérem! Nagyon ritka, hogy ne tudnám bebizonyítani, hogy nem a hasad nagy, hanem rosszul tartod magad…

V. Bordakosár

Egy külön alkalmat szentelünk a teljes bordakosárnak. Elsőre jelentéktelennek tűnhet, de ha leírom, hogy bordafej van a szegycsontnál és a csigolyáknál is, máris érdekesebb, hogy miért is könnyebbül meg a hát, ha mozgékonyabbak a bordák.
Ha végiggondolod, hogy a civilizált életünk miatt egy egyirányú mozgást végzel legtöbbször vagy zsugor testtartásban ülsz a monitor/laptop/… előtt, folyamatos nyomás alá helyezve a hasi és a mellkasi szerveidet, vagy ha autó- illetve más szerelő a szakmád/hobbi és furcsa helyzetekben szinte mindig ugyanazt csinálod helyes légzés nélkül, akkor egyértelmű, hogy ez nagyon kell. Kicsit olyan lesz utána, mintha beszívtál volna a sok légzéstől.
Nagyon szeretik! Gyere meeting előtt, terápiás lesz, mert úgy lelazulsz, hogy semmi nem zökkent ki a világbéke hangulatról!

VI. Mellkasnyitás

A fókusz a vállakon és a karokon van. Sajnos nagyon gyakoriak az alagútszindrómák, itt a karzsibbadás végére pontot tehetünk.
A folyamatos nyaki fájdalmakat is okozhatja a vállak helyzete. Rengeteg gondot okoz a görnyedés, ezeken fogunk itt dolgozni.

VII. Gerinc

3 síkban történik a korrekció, ezt a 3 mintát oldjuk ki.
Hajlás-feszülés (lordosis-kyphosis)
Oldalra hajlás/billenés Csavarodás
Óhatatlan, hogy legyen valamelyik, vagy mindegyik, egyszerre. Ha nem is ülsz gép előtt, akkor vezetsz. Nem szimmetrikus a váltó és a kormány, főleg, ha támaszkodsz rajtuk. De ha ezeket sem csinálod, akkor valószínűleg nem felváltva hordod jobb és bal oldalon a táskát. Vagy… a gyereket. Friss szülők látványos mintákat tudnak produkálni, ha a gyerkőcöt mindig ugyanarra a csípőlapátra ültetik. Valljuk be, kevesen vagyunk kétkezesek, ha megy is, akkor is fokozott tudatosság kell hozzá

VIII. Nyak

A korona. Itt összefoglalom mozdulatokban az eddigieket és egy hosszabb nyaki rész lesz a végén. Azért várok vele a gerinc után, mert mozgásban lesz és ahogy próbálgattam, hogy hogy jobb, egyértelműen arra jutottam, hogy külön modulban. A mellkasnyitásnál elkezdődött a nyaki púp felszámolása, a gerincnél óriásit változott, itt elbúcsúzunk tőle. Nem csupán nem esztétikus, hanem annak is a jele, hogy óriási húzás van azon a területen. A nyakat úgy kell elképzelni a koponya alatt, mint egy erőkart. Mint egy buzogányt minél előrébb van a koponya a vállcsúcshoz képest, annál nagyobb a súlya. Annál nehezebb tartani. Mozgatóizmokból, nem tartóizmokból.
Ezekről végig fogunk beszélni, sokat tanulunk közben, hogy mindent érts, ne csak megcsináljak rajtad ezt-azt…

Rugalmas keretek

A kezeléseim között rugalmas az átjárhatóság, azaz akkor sem kell többet fizetned, ha pl. a masszázst szeretnéd kombinálni a csontkovácsolással. Illetve van lehetőséged bérletet vagy ajándék kártyát is venni, aminek az előnyeiről a Blog fül alatt tájékozódhatsz :)

Kérlek, amennyiben szeretnél élni a kombinált kezelés lehetőségével, ezt jelezd az időpontkérés során!

Az ár egységesen alkalmanként:

50 €

  • Fix ár mindhárom műfajban
  • Kombinálható kezelések
  • 60-75 perces alkalmak
  • Fokozatos terhelés a céljaid és az egészségügyi problémáid figyelembe vételével
  • Azonnali átutalással is tudsz fizetni természetesen:
    10403466-86769076-52491002

Az ár euróban értendő, de a számla kiállítása és a fizetés forintban történik. Valutaváltásnál az MNB napi középárfolyama a mérvadó. A foglalást megelőző 48 órán belüli időpontlemondás esetén a kezelés árát a vendégnek meg kell térítenie!
*Közös megegyezéssel úgy állapodtunk meg a vendégekkel, akik forintban fizetnek, hogy amíg 2 ezer forintnál kisebb az eltérés 20 ezer forinthoz képest, addig stabilan 20 ezer forint egy alkalom, senki nem matekozni jön, hanem jól érezni magát :) 

Időpontot kérni az alábbi telefonszámon tudsz:

+36706767373
Pap Krisztina gyógymasszőr Budapest XIII. kerület

Révész Krisztina vagyok, végzettségem szerint gyógymasszőr. Erre az alapra tanultam sokat az évek alatt. 

Korábban versenysportoltam és zenéltem is, mind a kettőben jó voltam. Már felnőtt koromban derült ki, hogy bal oldali, veleszületett csípőficamom van, majd később egy térdsérülés miatt ín-izom átmenet szakadásom lett. Mára eljutottam oda, hogy nincsenek fájdalmaim és egy férfinek is becsületére válik, olyan súlyokkal edzem.

Innen van bennem az a megállíthatatlan erő és akarat, amivel tudok dolgozni, ami miatt pont a strukturális munkát választottam!

Ismerj meg közelebbről!